Vad har du lärt dig av livet?

 
"Du har redan varit med om mycket i livet, men det har också gjort dig till den du är idag! Dessa erfarenheter är vägledande för dig och har gjort dig till en otroligt stark personlighet. Du låter inte något komma i vägen för dig vilket gör att andra alltid kan lita på ditt stöd! Vi är så glad att du finns här."

Träffa Darth Vader i helgen

 
Hej vänner!
länge sen jag skrev, men tusan så mycket det är i skolan plus att jag vart så himla sömning varje kväll haha. Helgen som var va grym! Fredan bestod av tentamen och bio på kvällen med jennifer, felli, matilda, amanda, johanna och lisa. Vi såg "how to be single". Rekommenderar den stark, satan va rolig haha.
 
Lördan innehöll promenad längs med älven och shopping med lisa, och på kvällen blev de fest hos amanda med lisa och matilda samt en del hot shots, jummiii. Vi avsluta natten på REX, det var Star Wars event där haha. Lite starstruck över att jag fick träffa Darth Vader. Skämt o sido. Här kommer några bilder;
 
 
hörrni vet ni vad? Nu blire PLUGG. Hörs :)

Fullspäckad dag

 
Hej vänner! Idag har de vart en lång dag. Hade klientmöte på förmiddan och föreläsning på eftermiddagen. Och kvällen har bestått av plugg och vila från träning. Roligare inlägg än såhär blir de inte.
Måste tacka för alla fina komplimanger från alla möjliga angående inlägget häromdagen, tack så mycket de värmer❤️
 
Men hörrni ska avrunda, dags att sova. Godnatti 😊

Desenio

 
Godkväll vänner! Här är två posters som jag fick hem från Desenio. Katten känns väldigt jag. Crazy cat lady liksom. LOVE it! 
 
Kom hem från iksu för en liten sedan och måste säga att det var det roligaste step pass jag vart på. Jag bara avgudar 80/90 tals musik :D Dags att krypa ner i sängen, upp tidigt imorn och gå till biblioteket och plugga statistik. Tjoho! Godnatt sov gott :) 

Svea och Dexter

Hej vänner! 
Positivt att se att drygt 300 läste mitt inlägg igår. Hoppas jag påverkat och bidragit med hjälp. Tveka inte att hör av dig om du vill prata. För jag vet och förstår hur du känner ♥
 
Till någonting helt annat, hittade dessa bilder på våra katt barn. Hur söta är inte dom små liven när de är små. Jag dör lite, kärleken till Svea och Dexter är obeskrivlig ♥

 
Dags att kliva upp från sängen efter 1 timmas skype med Markus. Frukost, statistik-plugg och 80/90-tals step på iksu står på dagens schema. På återseende :)
 
 

Psykisk ohälsa

Psykisk ohälsa är som cancerrelaterade sjukdomar bland de värsta sjukdomar som finns och de kan vara så svåra att se utanpå en människa...
 
När jag mådde dåligt och var nere i skiten hösten/vintern 2014 hade jag ångest juli, augusti, september som sedan i oktober bidrog till att jag hade en inre monolog fram tills helgen då det var halloween, kan de vart 25/10 kanske? INGEN såg eller hörde vad som försegick där inne. Jag funderade på lösningar och hur jag ska kunna må bra igen. Mitt hjärta sa en sak men min kropp gjorde annat. Alla andra såg vad som bäst för mig och försökte peppa mig till det men jag var naiv och så jävla sönder manipulerad. Jag tänker inte gå in på vad som specifikt hände i juli och framåt.

För att återgå till den 25/10. På eftermiddagen var markus hemma hos mig och jag satt i hans knä och grät. Jag visste att det var dags snart. Jag grät för att jag visste att det skulle vara sista gången markus skulle prata med mig. Jag var bjuden på halloween fest på kvällen och hade jätteroligt där. Minns att vid kl 23:00 började det närma sig, jag behövde åka hem kände jag men jag följde med till Pub Wasa. Och där var det som att jag stängde ute allt och det märktes utåt, jag hade svårt att le att ens dra lite på mungipan. Jag drack ingenting och tackade nej till alla som ville bjuda mig så jag kände mig nykter till sist. Det enda som cirkulerade i mitt huvud om och om igen var "det är dags Moa, det är din tur" och då ville jag inte känna mig onykter för jag ville göra det ordentligt. Minns mycket väl hur redo jag kände mig, så jag tog en taxi hem till min dåvarande lägenhet. Där la jag mig i sängen en stund innan.. men jag somnade och vaknade dan efter vid 11 och vid 12 gjorde jag det och jag kände mig mycket nöjd för det var väl bara och vänta tills jag skulle somna eller kvävas, vad vet jag.
MEN... sen hände det någonting..., kände hur mitt samvete och rädslan kröp fram - jag ringde Tim en av mina bästa vänner. och efter 20 minuter låg jag på akuten. 
 
Jag var sjukskriven i en evighet kändes det som. Jag låg i soffan och stirrade på mitt tak, jag var med min familj, jag var på landet med markus, jag gick till pyskolog. Jag var mycket likgiltig under 2 månader.
 
VARFÖR skriver jag detta?? Jag är en människa med känslor och ibland spolas man tillbaks till trauman man tagit sig igenom och bloggen är som en dagbok för mig. Jag gillar att dela med mig för att sprida budskap.
Till er som lider av ångest/oro och/eller har självmordsplaner. Ingen ser att Du mår dåligt. När du står där och ska ta steget till att lämna världen ser man bara en väg och jag förstår hur svårt det är att tänka något annat. MEN FÖRSÖK TÄNK: jag vill leva, jag är betydelsefull, jag lämnar en familj i förtvivlan.. lyft luren och ring på HJÄLP. Ett samtal och några sekunder ifrån att rädda dig själv.
 
Konstant ångest/oro under 3 månader bidrar till depression, det är vetenskapligt bevisat. Så skaffa dig hjälp, det kommer bidra till en starkare själ och ett bättre liv.
Mina värderingar och min tacksamhet idag kan inte bli bättre känns det som, tack vare att jag tagit mig igenom detta. Jag är som dag och natt om man tänker tillbaks några år.
 
 

Vintern är härlig endå

Hej vänner!
veckan i skolan har vart betydligt lugnare än förra veckan. Så väldigt skönt att landa och lugna ner sig litegrann från ständigt högvarv. Här kommer några bilder från veckan + ett par från när Markus var här för två helger sen. Jag älskar vinter, så vackert dock älskar jag sommar och värmer lite mer. Hemma i Norrköping har jag sett på sociala medier att det inprincip är vår och när det kommer några centimeter snö och 3 minus så är det gnäll delux haha. SLUTA! här är det en halvmeter snö! Jag har blivit en Norrlands brutta förstår ni för jag uppskattar vinter nu :) Det är härligt trots mer bök och kläder.
 
 
Dags att sova, upp tidigt imorn för att planera inför ett klientmöte.

Hela 26 år ung

 
 
Blombud från min Markus💗 Fick även en lancomé parfym av honom. Fick en klocka i rosé av mamma och massa student krafs som är välbehövligt. 
 Filt från tjejerna, världens skönaste och finaste!
 
trots all stress och oro i helgen över tentan som jag skrev idag var det en helg som blir ett minne för livet trots att alkoholen gjorde att det blev minnesluckor hahaha. Men vi har diksuterat och skrattat om lördagens bravader och löst dom där minnesluckorna. Blir alltid överraskande roligt varje gång😃 vi var då ett gäng tjejer hemma hos Matilda som höll i inflyttningsfest/födelsedagsfest tillsammans med felicia som slutade på Rex i stan. Jävla fancy pants kväll alltså som gav ett och annat blåmärke efter sig!
Glömde nästan skriva att jag blev ett år äldre i helgen, 26 år. Fasen va ungt. Ung i själen i alla fall. 
 
ligger helt dead i sängen, alla spänningar och stress har släppt. Imorn är de ny kursstart som gäller. Satan va tiden passerar, snart sommarlov ju😉  Ska sova, godnatt! 

Stuck up all night

 
❤️

Det roliga i det hela

till föregående inlägg. Jag illustrera ihop denna och publicera den i våra klassgrupp på Facebook. Haha! Man får försöka hitta det roliga i de hela. Internt skämt som klassen förstår efter föreläsningarna igår och idag! 

Underbara vänner skiner upp dagen

 
Hej! 
Idag har det vart en stressig dag. Arbetat med ortoser som vart obligatoriskt i skolan de tre senaste dagarna. Stressen blir när vi känner att vi måste göra klart fort för att gå hem fort och plugga inför tentan som är på måndag, men lärarna ger oss inte chansen att få den förutsättningen. Så efter idag vart jag less, skicka iväg ett mail till lektorn med klagomål för det är ju det dom uppmuntrar oss till, våra åsikter. Tur att man har en blogg att gnälla i som ni läser haha, stackars er! 😆
 
Nu till det som räddade denna dag.. Påvägen hem sa jag till Johanna att jag vill hem och tröstäta choklad hela kvällen. Och sen rätt va de är damp de ner ett paket (se bilder ovan). Fy satan va glad jag vart, det var som att det var menat. Ett paket från mina bästa vänner hemma i Norrköping, med choklad i! Energi som hjälpte till bättre fokus. Jag älskar dom❤️ 
 
Så från nedersta bilden (se ovan) som jag tog imorse när jag absolut inte ville gå till skolan till glada tjejor på ett paket med godis i. Happy!! 😊

Våra katt bebisar

 
Igår fyllde våra bebisar 5 år! Dom betyder så mycket för oss, två livsljus. Saknar dom så mycket men i påsk reser jag hem och får träffa mina tre hjärtan❤️

Vee speers

JAG VILL så himla mycket att dessa två tavlor ska hänga på min vägg. Det får bli nästa löning om allt går som det ska, har ju precis beställt från desenio så måste vänta haha. Dessa ovan och många fler finns att beställa HÄR.
 
 

Real love be like

 
You stole my heart, but I'll let you keep it♥

Motgångar är medicin till starkare själ

Hej vänner,
 
jag är proffs på att dölja hur jag mår. Har haft gråten i halsen och ångest i bröstet hela dagen och haft ett leende på läpparna ändå. Är det för jag jobbat/jobbar inom vården? jag lägger på den där proffesionella masken som man inte får visa på sin arbetsplats, för där är det ju bara jobb som gäller.Tänker mig då att det är många människor som har sånt här lidande i bröstet varje dag utan att prata med någon. All min empati till dom!
Ja och varför är jag ledsen? Som vilken människa som helst på denna planet smyger en motgång fram i livet som man ska ta sig igenom och bli starkare av. Men alltså, egentligen vad vore livet utan motgångar? Vad blir och formas man till då? Motgångar är medicin till starkare själ och mer tacksamhet över att vi lever, tillsammans.
 
Vet ni vad en bra början till att bli en bra människa är? - jo, att svälja sin stolhet och faktiskt kunna säga "förlåt". 
 
Svälj stolheten innan den äter upp dig.
 
 
Så glad att jag följde det som var bäst idag. Jo att gå till skolan på föreläsning och träffa glatt folk :)

You

I choose you.
And I'll choose you,
over and over
and over.
whitout pause,
whitout a doubt,
in a hearbeat.
I'll keep
choosing you.

Prioritera

 
har fullt upp med studier och träning, hinner inte skriva nått. Men ja jag lever😊
 

RSS 2.0